Jubilejný 10. ročník Ľadovej Moravy

Hoci veľmi teplý začiatok februára roztopil ľadové nádeje, zimné plávanie v rieke Morava si užívalo takmer 40 otužilcov.

10. ročník (03. 02. 2019) zimného plávania v rieke Morava sa niesol v znamení výrazného oteplenia. Teplota vzduchu sa počas víkendu vyšplhala nad 10 °C, čo zapríčinilo roztopenie snehu, zvýšenie hladiny rieky Morava ako aj zvýšenie teploty vody na 2.5 °C.

Studenú vodu a krásny výhľad na Devínske hradné bralo, typický pre plávanie v rieke Morava, si nenechalo ujsť 37 plavcov a plavkýň. Pre účastníkov boli pripravené 3 plavecké úseky, a to 500 m, 250 m a 100 m. Po poučení o bezpečnosti a zaspievaní hymny otužilcov sa účastníci presunuli na štart jednotlivých plaveckých úsekov. Bezpečný vstup do vody po strmších brehoch bol zabezpečený lanami. Vzhľadom na priaznivejšie podmienky (teplota vody 2.5 °C a rýchlejší tok) sa na najdlhšiu trať odhodlalo 20 plavcov a plavkýň, 15 plavcov a plavkýň sa rozhodlo pre 250 m dlhú trať a 2 plavci sa pridali na 100 m trati. Plávanie na najdlhšej 500 m trati trvalo približne 8 minút.

Po plávaní sa účastníci presunuli do priestorov blízkeho hotela Hradná brána, kde sa na zahriatie podával horúci čaj a tradičný guláš.

Pozrite si fotogaleriu.