Otvorenie 16. otužileckej sezóny 2021/2022

Počasie nás ani tento rok nesklamalo. Termínom sme sa trafili presne do krásneho babieho leta. Hoci ráno bolo už poriadne chladno (4 stupne), otvorili sme 16. otužileckú sezónu pri slnkom zaliatom Draždiaku, ktorý mal rovnako, ako po minulé roky približne 15 stupňov. 

Zišlo sa nás takmer 40 plavcov vrátane niekoľkých nových záujemcov o členstvo. Práve toto ročné obdobie je ten najvhodnejší čas pre úspešný začiatok otužovania sa. Len neprestať plávať a každým týždňom si zvykať na chladnejšiu vodu. 

Pri daných podmienkach nerobilo mnohým z nás problém preplávať na druhú stranu jazera a naspäť. K dobrej nálade prispela aj pohodová hudba. Plavcov po doplávaní čakal výborne uvarený guláš, ktorý nám ústretovo pripravili v BeachBare na pláži jazera. Našu akciu zachytil aj štáb z RTVS v krátkej reportáži, ktorú bolo možné vidieť vo večerných správach.  

Poučným spestrením tohtoročnej akcie bola aj názorná ukážka metodiky záchrany topiaceho, ktorú nám predviedol profesionálny plavčík a záchranca Zdeno na dobrovoľne topiacom sa figurantovi Aďovi. 

Správy na RTVS tu.

Fotogaléria tu.