Plávanie od Štúra k Štefánikovi – 10. ročník

Po dvojročnej kovidovej prestávke sme konečne mohli na prvú adventnú nedeľu usporiadať našu tradičnú akciu. Tie dva roky boli dobré aspoň na rozmýšľanie a vymysleli sme veľmi dobrú spoluprácu so Slovenskou plavbou a prístavmi. Základňou našej akcie sa tak stala loď Žilina.

Po predchádzajúcich nevľúdnych dňoch nám príjemné podmienky sľubovali aj meteorologické a hydrologické predpovede a tak aj bolo. Na fotografiách je vidieť slniečkom zaliate nábrežie. Vzduch mal 8-9 °C a voda 7°C . Prostredie dokresľoval jemný vetrík.
Po prezlečení na lodi sme mali na slávnostný nástup na námestí Ľ. Štúra, počas ktorého loď Žilina odplávala poniže cieľa. Skúsení otužilci plávali popri ľavom brehu rieky 1000m úsek a pod Starým mostom sa pridala druhá skupina, ktorá plávala 400m k spoločnému cieľu pri soche M.R. Štefánika. Po spoločnom fotení pod sochou M. R. Štefánika sme sa prezliekli na lodi a mohli sme sa posilniť pripraveným výborným gulášom. Pán kapitán nás pritom povozil po mestskom úseku Dunaja a pristál pod Starým mostom. Plavba loďou bola veľmi príjemným spestrením tejto akcie. Vidieť to aj na rozžiarených tvárach vo fotogalérii. Ďakujeme všetkým zúčastneným za ich podiel na vytvorení príjemného športového zážitku a priateľskej atmosféry.

Fotogaleria

PK